Бомбом на билећку педијатријску клинику и адвокатску канцеларију

Небојша Томашевић фото: http://mojahercegovina.co
Бомбом на билећку педијатријску клинику и адвокатску канцеларију

Билећа - Полиција трага за непознатом особом која је бацила бомбу на кућу љекара Божидара Бабића у Билећи, у којој је смјештена његова педијатријска клиника и адвокатска канцеларија његовог брата Драге.

Бомба је активирана у петак око пет часова у дворишту куће у Митровданској улици, а усљед експлозије нико није повријеђен. Оштећена је кућа на којој су попуцала стакла и возило које је било у близини.

Божидар Бабић, који је власник клинике, истакао је да не зна зашто би неко ово урадио, а није сигуран ни ко је мета напада.

- Не зна се гдје је тачно бачена бомба. Ваљда је пукла у ваздуху у близини куће. Не постоји никакав мотив да будем мета, а за који бих знао. Никаквих пријетњи, ни узнемиравајућих позива, нити спорова нисам имао - казао је овај љекар.

Према његовим ријечима, нико од његових пацијената није се жалио да је незадовољан услугом.

- У вријеме активирања бомбе никог није било у кући. За то сам сазнао тек ујутро, око пет часова, када ме позвао комшија и рекао шта је било. Не знам још тачно колика је штета. Попуцала су стакла на кући. У ординацији није ништа оштећено - рекао је Бабић.

Истакао је да се не плаши, али да му проблем представља чињеница да не зна зашто је неко ово урадио.

- Ако сам ја мета и ако неко има нешто против мене, питам се зашто ми та особа није дошла на врата да каже шта има. Ово је кукавички начин - сматра Бабић.

Његов брат Драго каже да у близини куће није нашао кратер од бомбе, нити друге трагове од ње, осим оштећења. Истакао је да му је у Окружном јавном тужилаштву Требиње речено да је највјероватније експлодирала у ваздуху.

- Не сматрам ово нападом на мене и брата. Никаквих назнака није било да би се ово могло догодити. То је урадио или неко ко је пијан или луд. Можда су се неке особе у близини куће отимале за бомбу па је одлетјела и у ваздуху експлодирала - навео је овај билећки адвокат.

У Центру јавне безбједности Требиње су рекли да је овај случај окарактерисан као изазивање опште опасности.

Истакли су да док не буде завршена истрага не могу да откривају никакве детаље.

- Тек након истраге и вјештачења имаћемо више информација о овом догађају и знати о каквој се експлозивној направи ради - рекли су у ЦЈБ Требиње.

Додали су да је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу и да је у току интензивна истрага.

Ранији напади

На подручју Херцеговине лани је забиљежено неколико сличних бомбашких напада. Првог дана протекле године бачена је бомба на кућу управника Окружног затвора у Требињу Славише Јанковића. Усљед експлозије није било повријеђених. У мају је у Гацку бачена бомба на BMW радника "РиТЕ Гацко" Бранка Шојића. Такође, није било повријеђених, а оштећене су двије куће и два аутомобила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана