Auto-mafijaš pobjegao i od mjera zabrane

N. T.
Auto-mafijaš pobjegao i od mjera zabrane

Sarajevo - Bojan Košarac zvani Čava, osumnjičen za organizovani kriminal, krađu vozila i napad na policajce, pobjegao je nakon što je neko vrijeme bio pod mjerama zabrane u Mokrom kod Pala.

Košarc je nestao nakon puštanja iz pritvora u kome je bio zbog  neuspjelog pokušaja krađe skupocjenog BMV-a u sarajevskom naselju Ilidža.

Njemu je početkom februara 2017. godine na prijedlog Tužilaštva BiH pritvor zamijenjen mjerama zabrane koje podrazumijevaju da ne smije napuštati Mokro. Međutim, kako saznajemo on se 26. marta prestao javljati u policijsku stanicu Mokro. 

Policija iz Mokrog je o bijegu Košarca odmah obavijestila MUP Republike Srpske,  a oni Sud BiH, ali sud za njim  još nije raspisao potjernicu.

Košarac je osumnjičen da je zajedno sa Njegoslavom Milinkovićem i Savom Petričevićem 4. avgusta 2016. godine učestvovao u pokušaju krađe BMW-a u sarajevskom naselju Ilidža. Policajci su im tada napravili zasjedu i pucali na njih i tom prilikom je pogođen Petričević koji je u bolnici preminuo 29. avgusta. Ispostavilo se da je nalog za hapšenje Petričevića izdat tek 18 dana nakon njegovog dovođenja u bolnicu Koševo. U međuvremenu, porodica ga je htjela premjestiti u bolnicu Kasindol, ali im to nije bilo dozvoljeno.

Košarac i Milinković su označeni kao članovi jedne od većih automafijaških grupa iz Istočnog Sarajeva protiv kojih je Tužilaštvo BiH, prema našim saznanjima, još u januaru trebalo da podigne optužnicu. U međuvremenu, iz pritvora su pušteni osumnjičeni za krađu vozila Enis Mandal zvani Pajser i Mirsad Brkić, dok je sredinom marta pritvor određen Miroslavu Škobi i Srećku Trifkoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana