Ауто-мафијаш побјегао и од мјера забране

Н. Т.
Ауто-мафијаш побјегао и од мјера забране

Сарајево - Бојан Кошарац звани Чава, осумњичен за организовани криминал, крађу возила и напад на полицајце, побјегао је након што је неко вријеме био под мјерама забране у Мокром код Пала.

Кошарц је нестао након пуштања из притвора у коме је био због  неуспјелог покушаја крађе скупоцјеног БМВ-а у сарајевском насељу Илиџа.

Њему је почетком фебруара 2017. године на приједлог Тужилаштва БиХ притвор замијењен мјерама забране које подразумијевају да не смије напуштати Мокро. Међутим, како сазнајемо он се 26. марта престао јављати у полицијску станицу Мокро. 

Полиција из Мокрог је о бијегу Кошарца одмах обавијестила МУП Републике Српске,  а они Суд БиХ, али суд за њим  још није расписао потјерницу.

Кошарац је осумњичен да је заједно са Његославом Милинковићем и Савом Петричевићем 4. августа 2016. године учествовао у покушају крађе BMW-а у сарајевском насељу Илиџа. Полицајци су им тада направили засједу и пуцали на њих и том приликом је погођен Петричевић који је у болници преминуо 29. августа. Испоставило се да је налог за хапшење Петричевића издат тек 18 дана након његовог довођења у болницу Кошево. У међувремену, породица га је хтјела премјестити у болницу Касиндол, али им то није било дозвољено.

Кошарац и Милинковић су означени као чланови једне од већих аутомафијашких група из Источног Сарајева против којих је Тужилаштво БиХ, према нашим сазнањима, још у јануару требало да подигне оптужницу. У међувремену, из притвора су пуштени осумњичени за крађу возила Енис Мандал звани Пајсер и Мирсад Бркић, док је средином марта притвор одређен Мирославу Шкоби и Срећку Трифковићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана