Акција Трзај: Ухапшено седам лица

Срна
Акција Трзај: Ухапшено седам лица

Бањалука - У међународној полицијској акцији "Трзај", која је усмјерена на чланове организоване криминалне групе која је прикупљала илегално оружје у Републици Српској и Србији и таквим групама га продавала у Шведској, ухапшено је седам лица.

Лица чији су иницијали Н.Ђ, М.Ђ, М.В, П.Б, З.Ј, В.Д. и А.Ћ. ухапшена су на подручју које покрива Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Бијељина и над њима је у току криминалистичка обрада, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Извршени су претреси на седам локација током којих су пронађени мобилни телефони, СИМ картице, три килограма експлозива, ручне бомбе, пушкомитраљез, више муниције различитог калибра, детонаторских капсли и други предмети који се могу повезати с кривичним дјелом организовани криминалитет, а у вези с кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја.

Акцију су провели полицијски службеници Службе за сузбијање организованог криминалитета и корупције МУП-а Српске и ЦЈБ Бијељина, уз надзор Специјалног тужилаштва Бањалука, а у сарадњи са полицијом Краљевине Шведске, Србије и Словеније.

У саопштењу се подсјећа да је у ранијем периоду провођења ове акције, на подручју Републике Српске пронађено и привремено одузето 46 ручних бомби, двије електричне детонаторске каписле, аутоматска пушка "М70АБ2" са два припадајућа оквира и 60 метака калибра 7,62 милиметара.

Пронађен је и пиштољ марке "ЦЗ М70" калибра 7,65 милиметара са припадајућим оквиром и 32 метка, 5.700 таблета "Ксалол" у оригиналном паковању од милиграм, које се налазе на листи опојних дрога-психотропних супстанци, 515 грама таблета непознатог поријекла у рифузи на којима је исписано "Роцхе", за које се сумња да садрже наркотичка средства, те 845 евра и 40 КМ.

Полиција Шведске одузела је на територији те државе двије аутоматске пушке југословенске производње од лица чији су иницијали Д.Т.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана