U Banjaluku dolazi 1.000 zubara

M. L.
U Banjaluku dolazi 1.000 zubara

Banjaluka - Balkanski kongres stomatologa (BaSS) okupiće sutra u Banjaluci oko 1.000 stručnjaka iz oblasti stomatologije.

Predsjednik Udruženja privatnih doktora stomatologije RS i predsjednik Organizacionog komiteta dr Savo Kostadinović ističe da će Kongres trajati tri dana te da će učesnici imati priliku da čuju iskustva eminentnih svjetskih stručnjaka iz ove oblasti.

- Na Kongres je prijavljeno više od 500 radova iz oblasti stomatologije, a prezentovaćemo njih 460, kroz postere i oralne prezentacije - rekao je Kostadinović.

Predavanja i praktične prezentacije stomatologa biće održane u hotelu "Bosna" i Banskom dvoru. Nosilac organizacije je Udruženje privatnih doktora stomatologije RS, a podršku su pružili i Udruženje privatnih stomatologa FBiH te fakulteti u Banjaluci, Foči i Sarajevu.

- Biće upriličen veći broj kurseva, a za sve učesnike iz regiona biće organizovano simultano prevođenje, s obzirom na to da je zvanični jezik Kongresa engleski - istakao je Kostadinović.

Prvi Balkanski kongres stomatologa održan je u Solunu prije 21 godinu, a svake godine održava se u drugoj zemlji članici asocijacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana