Raspisan konkurs za nove direktore Kosmosa

M. Č.
Raspisan konkurs za nove direktore Kosmosa

Banjaluka - Nadzorni odbor Vazduhoplovno-remontnog zavoda "Kosmos" iz Banjaluke raspisao je juče konkurs za generalnog i tri izvršna direktora ovog preduzeća.

Zbog teškog stanja u preduzeću Nadzorni odbor je prošle sedmice na prijedlog Vlade RS smijenio vršioce dužnosti izvršnih direktora za tehnička pitanja Gruju Bogojevića, za ekonomska pitanja Žarka Bovana i za pravna pitanja Milku Kecman.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Kosmosa", koja okuplja više od polovine radnika koji su od 22. decembra prošle godine u štrajku, Željko Nikolić rekao je da su zadovoljni zbog raspisivanja konkursa za izbor nove uprave, ali da se neće vratiti za mašine dok ne dobiju barem jednu platu.

- Od danas ćemo vjerovatno početi da štrajkujemo ispred kancelarija uprave, jer smo u restoranu, gdje štrajkujemo, na margini svih dešavanja i na nas niko ne obraća pažnju. Nije nam jasno kako novac za platu, koja nam je obećana još krajem prošle godine, "putuje" već dva mjeseca i nikako da stigne - naglasio je Nikolić.

Pored neisplaćenih 15 plata, radnici traže i da bude riješen problem u vezi sa doprinosima za PIO, koji im nisu uplaćeni oko sedam godina, i zdravstveno osiguranje koje im nije uplaćeno od aprila prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana