Расписан конкурс за нове директоре Космоса

М. Ч.
Расписан конкурс за нове директоре Космоса

Бањалука - Надзорни одбор Ваздухопловно-ремонтног завода "Космос" из Бањалуке расписао је јуче конкурс за генералног и три извршна директора овог предузећа.

Због тешког стања у предузећу Надзорни одбор је прошле седмице на приједлог Владе РС смијенио вршиоце дужности извршних директора за техничка питања Грују Богојевића, за економска питања Жарка Бована и за правна питања Милку Кецман.

Предсједник Синдикалне организације "Космоса", која окупља више од половине радника који су од 22. децембра прошле године у штрајку, Жељко Николић рекао је да су задовољни због расписивања конкурса за избор нове управе, али да се неће вратити за машине док не добију барем једну плату.

- Од данас ћемо вјероватно почети да штрајкујемо испред канцеларија управе, јер смо у ресторану, гдје штрајкујемо, на маргини свих дешавања и на нас нико не обраћа пажњу. Није нам јасно како новац за плату, која нам је обећана још крајем прошле године, "путује" већ два мјесеца и никако да стигне - нагласио је Николић.

Поред неисплаћених 15 плата, радници траже и да буде ријешен проблем у вези са доприносима за ПИО, који им нису уплаћени око седам година, и здравствено осигурање које им није уплаћено од априла прошле године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана