Prvo kupanje u moru izmamilo suze radosnice mališanima iz Rogatice

S. M.
Prvo kupanje u moru izmamilo suze radosnice mališanima iz Rogatice

Rogatica - Želja da šetaju plažom i uživaju u čarima kupanja u moru ostvarila se mališanima iz Rogatice koji su juče stigli u Bečiće, u okviru projekta "Socijalizacija djece RS".

U ovo crnogorsko ljetovalište je otputovalo 26 djece, od kojih je samo jedno već bilo na moru, dok je za sve ostale ovo prvi susret sa primorjem. Koliko se raduju susretu sa nepreglednim plavim horizontom pokazali su već na odlasku iz Rogatice.

- Svakog ljeta sam priželjkivala da odem na more i, evo, ta želja mi se ispunila. Ovo je prvi put da idem na dalje relacije i još mi sve djeluje nestvarno - rekla je jedna dvanaestogodišnja djevojčica.

Sa djecom su posredstvom Centra za socijalni rad, a prema projektu Javnog fonda za dječiju zaštitu RS, na desetodnevni odmor u Bečiće otputovala i dva vaspitača.

Direktor Centra za socijalni rad Dragana Bakmaz istakla je da u Bečićima borave djeca uzrasta od devet do 15 godina, a riječ je o 16 djece iz socijalno ugroženih porodica, dok je troje poslala Opštinska boračka organizacija. Na more je otputovalo i četvoro djece iz višečlanih porodica, dvoje iz porodica ratnih vojnih invalida i jedno dijete iz Udruženja sa posebnim potrebama.

- Od 2001. godine djeca iz Rogatice idu na more o trošku Fonda za dječiju zaštitu RS. Do sada su išla u Kumbor, a od ove godine će boraviti u hotelu "Užice" u Bečićima - kazala je Bakmaz.

Ispraćaju djece prisustvovali su i brojni roditelji, bake i djedovi, pa su se mnogima od njih zacaklile oči kada su mališani ulazili u autobus. Djecu je ispratio i načelnik opštine Tomislav Puhalac, koji im je poželio srećan put i svakom od njih uručio džeparac od 20 maraka. Sa djecom iz Rogatice u Bečiće su otputovali i njihovi vršnjaci iz Sokoca i Novog Goražda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana