Projekat povezao regije u slivu rijeke Save

D. S.
Projekat povezao regije u slivu rijeke Save

Banjaluka - Izvoz proizvoda banjalučke Fabrike duvana na hrvatsko tržište i izrada atlasa plovnosti rijeke Save dio su rezultata predsjedavanja banjalučke Područne privredne komore Forumu predsjednika privrednih komora.

Riječ je o projektu "Ekonomska regija u slivu rijeke Save", u kojem učestvuje 17 privrednih komora iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije, a čija realizacija je počela 2008. godine.

Prema riječima predsjednika Privredne komore Banjaluka Gorana Račića, u protekle dvije godine privrednicima iz RS je, između ostalog, omogućeno da ostvare dobre kontakte sa tržnim centrima u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

- Imali smo i dva zajednička nastupa na poljoprivrednim sajmovima međunarodnog karaktera u Bijeljini. Takođe, u toku je i izrada nekoliko publikacija, čiji je cilj promocija privrednih aktivnosti - rekao je Račić.

Dodao je da je na jučerašnjoj sjednici Foruma predsjednika privrednih komora projekta "Ekonomska regija u slivu rijeke Save" predsjedavanje preuzela Privredna komora Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana