Представљeно македонско издање књиге Додик чувар Српске

Глас Српске
Представљeно македонско издање књиге Додик чувар Српске

БАЊАЛУКА- Књига Милана Љепојевића "Додик чувар Српске" на македонском језику промовисана је у Скопљу пред више од 200 званица.

Промоција књиге "Додик чувар Српске", како гласи македонски превод назива, одржана је синоћ у Хотелу "Александар Палас", а о књизи су говорили преводилац Гордана Јовић-Стојковска, аутор Милан Љепојевић, те Миладин Драгичевић, савјетник предсједника Републике Српске Милорада Додика, и шеф Клуба осталих у Вијећу народа Републике Српске Франц Сошња.

Гордана Јовић-Стојковска рекла је да је и сама током превођења књиге сазнала много о приликама у Републици Српској и БиХ, улози дијела међународне заједнице на челу са Канцеларијом високог представника, невладиним организацијама, јавним медијима, бошњачким политичким странкама и улози Милорада Додика у одбрани Дејтонског мировног споразума.
Миладин Драгичевић и Франц Сошња говорили су о политичким приликама у Републици Српској и БиХ о чему аргументовано говори и књига Милана Љепојевић, као и о улози и значају Милорада Додика у одбрани Дејтонског споразума и саме Републике Српске која је тим споразумом загарантована.
Издавач књиге "Додик чувар Српске" је Библиотека преводи, а рецензенти су Иван Стоиљковић и Милорад Шкиљевић.                                    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана