Potpuna konsolidacija Šuma sredinom 2017.

M. Č.
Potpuna konsolidacija Šuma sredinom 2017.

Banjaluka - Poslovanje "Šuma Srpske" je u uzlaznoj putanji, a potpuna konsolidacija može se očekivati sredinom 2017. godine nakon što budu sprovedene sve mjere za redefinisanje organizaciono-ekonomske i kadrovske pozicije ovog preduzeća, rečeno je juče poslije sjednice Nadzornog odbora "Šuma ".

Pomoćnik ministra za šumarstvo i lovstvo Goran Zubić rekao je da "Šume" i dalje muči otežana likvidnost, veliki iznos nenaplativih i spornih potraživanja, te kašnjenje u izmirenju obaveza prema opštinama.

- Ti problemi se ne mogu riješiti preko noći, a potpuna konsolidacija može se očekivati kada budu sprovedene sve planirane mjere - rekao je on.

Vršilac dužnosti direktora "Šuma RS" Risto Marić istakao je da je ovo preduzeće na polugodištu ostvarilo dobit od 641.000 KM i da je šest gazdinstava poslovalo negativno.

- U gazdinstvima koja su imala najveći minus, a to su "Birač" iz Vlasenice i "Zelengora" iz Kalinovika direktori su već smijenjeni. Ostala gazdinstva su prepolovila gubitak u ovoj godini ili su blizu pozitivnog rezultata. Međutim, ako na kraju godine neka gazdinstva budu neopravdano poslovala sa minusom direktori će sigurno biti smijenjeni - rekao je on.

Predsjednik Nadzornog odbora "Šuma" Biljana Marković istakla je da je poslovanje ovog preduzeća u uzlaznoj putanji i da su pokazatelji na kraju prvog polugodišta ove godine mnogo bolji nego na kraju 2014.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana