Потпуна консолидација Шума средином 2017.

М. Ч.
Потпуна консолидација Шума средином 2017.

Бањалука - Пословање "Шума Српске" је у узлазној путањи, а потпуна консолидација може се очекивати средином 2017. године након што буду спроведене све мјере за редефинисање организационо-економске и кадровске позиције овог предузећа, речено је јуче послије сједнице Надзорног одбора "Шума ".

Помоћник министра за шумарство и ловство Горан Зубић рекао је да "Шуме" и даље мучи отежана ликвидност, велики износ ненаплативих и спорних потраживања, те кашњење у измирењу обавеза према општинама.

- Ти проблеми се не могу ријешити преко ноћи, а потпуна консолидација може се очекивати када буду спроведене све планиране мјере - рекао је он.

Вршилац дужности директора "Шума РС" Ристо Марић истакао је да је ово предузеће на полугодишту остварило добит од 641.000 КМ и да је шест газдинстава пословало негативно.

- У газдинствима која су имала највећи минус, а то су "Бирач" из Власенице и "Зеленгора" из Калиновика директори су већ смијењени. Остала газдинства су преполовила губитак у овој години или су близу позитивног резултата. Међутим, ако на крају године нека газдинства буду неоправдано пословала са минусом директори ће сигурно бити смијењени - рекао је он.

Предсједник Надзорног одбора "Шума" Биљана Марковић истакла је да је пословање овог предузећа у узлазној путањи и да су показатељи на крају првог полугодишта ове године много бољи него на крају 2014.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана