Планине крцате за најлуђу ноћ

Маријана Миљић
Планине крцате за најлуђу ноћ

Бањалука - Зимски центри у Српској распродали су готово све аранжмане за дочек Нове године, а хотелијери очекују да ће распродати сва мјеста, јер је због сњежних падавина интересовање додатно порасло.

Портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Ивана Лиздек рекла је да на олимпијској планини има још мало слободних мјеста за дочек Нове године.

- Претходних дана гости су нам стигли из свих крајева Српске и из региона. Велика је заинтересованост за дочек најлуђе ноћи на олимпијској љепотици. Очекујемо да ће за дан-два сви смјештајни капацитети бити попуњени - рекла је Лиздек и додала да од страних гостију највише долазе Руси и Турци.

Када су у питању цијене дочека Нове године, Лиздек је рекла да је за најлуђу ноћ у хотелу "Бистрица" потребно издвојити 80 марака.

- У ову цијену урачуната је вечера и бон од десет марака за пиће - рекла је Лиздек.

На Козари кажу да су сви капацитети распродати већ прије 15 дана те да ће, поред домаћих, Нову годину на овој планини дочекати и гости из иностранства.

- Располажемо са 40 соба и све су већ попуњене. У ресторану хотела остало је још мало мјеста - казали су у хотелу "Монумент" на Козари и додали да дочек најлуђе ноћи кошта 50 марака, а у цијену је урачуната резервација, вечера те пиће добродошлице.

На Козари су попуњени и сви бунгалови, за које је дневно потребно издвојити од 50 до 100 марака у зависности од броја особа које ће у њима боравити.

У Ски-центру "Сребреник" у Кнежеву, који почиње да ради 3. јануара, велики број становника резервисао је дочек Нове године у викендицама, за које је дневно потребно издвојити 80 марака.

Ноћно скијање

На Јахорини 1. јануара почиње ноћно скијање.

- Ноћно скијање биће бесплатно на отварању. Скијаши ће моћи да уживају у ноћном скијању сриједом, четвртком и петком од 18 до 21 час - рекла је Ивана Лиздек и додала да ће коштати 15 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана