Od 23. do 30. avgusta Ljetna tamburaška škola

Srna
Od 23. do 30. avgusta Ljetna tamburaška škola

Banjaluka - Gradski tamburaški orkestar Banjaluka okupiće od 23. do 30. avgusta oko 30 polaznika Ljetne tamburaške škole iz svih krajeva BiH, uzrasta od 10 do 18 godina.

Ljetna tamburaška škola biće održana pod okriljem Evropskog tamburaškog saveza i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, najavljeno je iz Gradskog tamburaškog orkestra.

Polaznici će se upoznati sa tamburom kao tradicionalnim muzičkim instrumentom, karakterističnim za širi region jugoistočne Evrope, a sa mladim tamburašima će raditi vrhunski muzički pedagozi Slaviša Subotić iz Banjaluke, Saša Botički iz Slavonske Požege, Goran Hlebec iz Zagreba, te Vladimir Dabić i Bojan Trenkić iz Novog Sada.

Polaznici škole će biti podijeljeni na početnu i naprednu grupu, a biće im obezbijeđen rad kroz individualne časove sa voditeljima, časove vježbanja i grupnu nastavu.

Svi koji su zainteresovani da se uključe u rad Ljetne škole tambure mogu da se prijave u prostorije Gradskog tamburaškog orkestra, u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Boriku ili putem "Fejsbuk" stranice orkestra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana