Од 23. до 30. августа Љетна тамбурашка школа

Срна
Од 23. до 30. августа Љетна тамбурашка школа

Бањалука - Градски тамбурашки оркестар Бањалука окупиће од 23. до 30. августа око 30 полазника Љетне тамбурашке школе из свих крајева БиХ, узраста од 10 до 18 година.

Љетна тамбурашка школа биће одржана под окриљем Европског тамбурашког савеза и уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Српске, најављено је из Градског тамбурашког оркестра.

Полазници ће се упознати са тамбуром као традиционалним музичким инструментом, карактеристичним за шири регион југоисточне Европе, а са младим тамбурашима ће радити врхунски музички педагози Славиша Суботић из Бањалуке, Саша Ботички из Славонске Пожеге, Горан Хлебец из Загреба, те Владимир Дабић и Бојан Тренкић из Новог Сада.

Полазници школе ће бити подијељени на почетну и напредну групу, а биће им обезбијеђен рад кроз индивидуалне часове са водитељима, часове вјежбања и групну наставу.

Сви који су заинтересовани да се укључе у рад Љетне школе тамбуре могу да се пријаве у просторије Градског тамбурашког оркестра, у Основној школи "Вук Караџић" у Борику или путем "Фејсбук" странице оркестра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана