Niko nije odgovarao za propuste u sudu

G. M.
Niko nije odgovarao za propuste u sudu

Banjaluka - U Osnovnom sudu, poslije zvanične konstatacije da je iz spisa koji se odnosi na sporno zemljište Dječijeg doma "Rada Vranješević" nestao testament te da postoje dvije smrtovnice od kojih je jedna neregularna, nikada nije zatražena bilo čija disciplinska odgovornost zbog tih propusta.

V. d. direktora Dječijeg doma Vladimir Kajkut kaže da neko u Osnovnom sudu mora biti odgovoran za nestanak testamenta i da je zbog toga morao da bude pokrenut disciplinski postupak.

- Iznenađuje takvo pasivno ponašanje. Nemoguće je da u Osnovnom sudu niko ne odgovara za tako veliki propust - kaže Kajkut.

U Osnovnom sudu kažu da je o kompletnom kretanju testamenta obaviješten MUP RS.

- Informisali smo policiju o tome ko je bio nadležan za čuvanje spisa i ko su bila lica koja su u svakom trenutku bila zadužena za njega. Istraga o tome još se vodi - kažu u sudu.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora banjalučkog Dječijeg doma "Rada Vranješević" Danila Ponjarca koju je 21. oktobra prošle godine protiv njega podiglo Okružno tužilaštvo zbog nesavjesnog rada u službi u vezi sa izuzimanjem i prodajom 8,5 dunuma zemljišta Doma. Predmet spora je zemljište koje je 1972. godine SFRJ preuzela uz nadoknadu od Darinke Ljevaković-Malinović za potrebe Doma. Na osnovu testamenta, kojem se kasnije izgubio svaki trag, u Osnovnom sudu u aprilu 2005. godine doneseno je rješenje o nasljeđivanju zemljišta koje je zatim prodato biznismenu Nenadu Luburiću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana