Mutabdžija: Upisna politika najvažnije pitanje

Agencije
Mutabdžija: Upisna politika najvažnije pitanje

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija poručio je danas da je upisna politika za narednu školsku godinu sada najvažnije pitanje, javile su agencije.

- Moramo da razmislimo o upisu većeg broja učenika za zanimanje koja su više aktuelna - rekao je Mutabdžija novinarima poslije sastanka sa članovima Aktiva direktora srednjih škola regije Banjaluka.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Banjaluka Predrag Damjanović rekao je da su direktori upoznali ministra o aktuelnim pitanjima, među kojima je najvažnije upisna politika.

- Planiramo da u dogovoru sa resornim ministarstvom preciziramo tačan broj upisa učenika i njihovo zanimanje - kaže Damjanović.

Direktor Tehničke škole u Banjaluci Kristina Mrđa pojasnila je da još nije definisano pitanje broja upisa učenika u srednjim školama u banjalučkoj regiji.

- Vjerujemo da ćemo u narednom periodu zajedno sa resornim ministarstvom pronaći najbolja rješenja za upisnu politiku za narednu školsku godine - rekla je Mrđa, koja je i potredsjednik Udruženja srednjih škola Republike Srpske.

Ona je naglasila da se mora sinhronizovano raditi sa resornim ministarstvom, privrednim subjektima, biroima za zapošljavanje i visokoobrazovnim ustanovama kako bi tačno bilo precizirano koji su kadrovi potrebni Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana