Mutabdžija: Upisna politika najvažnije pitanje

Mutabdžija: Upisna politika najvažnije pitanje 09.04.2013 13:23 | Agencije

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija poručio je danas da je upisna politika za narednu školsku godinu sada najvažnije pitanje, javile su agencije.

- Moramo da razmislimo o upisu većeg broja učenika za zanimanje koja su više aktuelna - rekao je Mutabdžija novinarima poslije sastanka sa članovima Aktiva direktora srednjih škola regije Banjaluka.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Banjaluka Predrag Damjanović rekao je da su direktori upoznali ministra o aktuelnim pitanjima, među kojima je najvažnije upisna politika.

- Planiramo da u dogovoru sa resornim ministarstvom preciziramo tačan broj upisa učenika i njihovo zanimanje - kaže Damjanović.

Direktor Tehničke škole u Banjaluci Kristina Mrđa pojasnila je da još nije definisano pitanje broja upisa učenika u srednjim školama u banjalučkoj regiji.

- Vjerujemo da ćemo u narednom periodu zajedno sa resornim ministarstvom pronaći najbolja rješenja za upisnu politiku za narednu školsku godine - rekla je Mrđa, koja je i potredsjednik Udruženja srednjih škola Republike Srpske.

Ona je naglasila da se mora sinhronizovano raditi sa resornim ministarstvom, privrednim subjektima, biroima za zapošljavanje i visokoobrazovnim ustanovama kako bi tačno bilo precizirano koji su kadrovi potrebni Srpskoj.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica