Mjesta za 100 kadeta u Graničnoj policiju BiH juri 2.032 kandidata

A. J.
Mjesta za 100 kadeta u Graničnoj policiju BiH juri 2.032 kandidata

Banjaluka - Na konkurs za prijem 100 kadeta koji je Granična policija BiH raspisala u decembru prošle godine pristigle su čak 2.032 prijava, odnosno u prosjeku je na jedno mjesto konkurisalo 20 kandidata.

U Graničnoj policiji kažu da broj prijava nije konačan, budući da su neki kandidati tokom otvorenog oglasa dopunjavali svoje prijave.

- Komisija trenutno pregleda prijave i dostavljenu dokumentaciju. Kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove oglasa, koji su uredno popunili prijavu i dostavili svu potrebnu dokumentaciju traženu oglasom, biće pozvani na testiranje - rekli su u Graničnoj policiji.

Dodali su da će kandidati koji pristupe testiranju raditi testove opšteg znanja i fizičke sposobnosti, provjeru plivanja i biti podvrgnuti ljekarskom i psihološkom pregledu.

Kako su pojasnili u ovoj instituciji, primljeni kadeti će nakon testiranja pristupiti obuci u trajanju od 30 sedmica i nakon uspješno završene osnovne obuke, najkasnije u roku od 90 dana, biće primljeni na jednogodišnji probni rad i raspoređeni na radna mjesta u činu policajac u organizacione jedinice Granične policije u zavisnosti od potrebe i upražnjenih radnih mjesta.

Ekonomski analitičar Zoran Pavlović veliku zainteresovanost nezaposlenih za rad u Graničnoj policiji objašnjava potrebom za sigurnim i dobro plaćenim poslom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana