Мјеста за 100 кадета у Граничној полицију БиХ јури 2.032 кандидата

А. Ј.
Мјеста за 100 кадета у Граничној полицију БиХ јури 2.032 кандидата

Бањалука - На конкурс за пријем 100 кадета који је Гранична полиција БиХ расписала у децембру прошле године пристигле су чак 2.032 пријава, односно у просјеку је на једно мјесто конкурисало 20 кандидата.

У Граничној полицији кажу да број пријава није коначан, будући да су неки кандидати током отвореног огласа допуњавали своје пријаве.

- Комисија тренутно прегледа пријаве и достављену документацију. Кандидати који испуњавају опште и посебне услове огласа, који су уредно попунили пријаву и доставили сву потребну документацију тражену огласом, биће позвани на тестирање - рекли су у Граничној полицији.

Додали су да ће кандидати који приступе тестирању радити тестове општег знања и физичке способности, провјеру пливања и бити подвргнути љекарском и психолошком прегледу.

Како су појаснили у овој институцији, примљени кадети ће након тестирања приступити обуци у трајању од 30 седмица и након успјешно завршене основне обуке, најкасније у року од 90 дана, биће примљени на једногодишњи пробни рад и распоређени на радна мјеста у чину полицајац у организационе јединице Граничне полиције у зависности од потребе и упражњених радних мјеста.

Економски аналитичар Зоран Павловић велику заинтересованост незапослених за рад у Граничној полицији објашњава потребом за сигурним и добро плаћеним послом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана