Kosmos korak od ugovora sa Srbijom

M. Mi.
Kosmos korak od ugovora sa Srbijom

Banjaluka - Ministarstvo odbrane Srbije, pored ugovorenog posla sa paljanskom Fabrikom motora specijalne namjene i bijeljinskim "Orlom", potpisaće ugovor i sa banjalučkim "Kosmosom" za remont vojnih postrojenja.

Ministarstvo odbrane Srbije još ranije je iskazalo interesovanje za saradnju sa Fabrikom motora specijalne namjene, "Orlom" i "Kosmosom" i posljednjih mjeseci vođeni su intenzivni pregovori kako bi bili potpisani ugovori.

- Krajem 2017. godine potpisan je ugovor između Ministarstva odbrane Srbije i Fabrike motora specijalne namjene za remont tenkovskih motora i osvajanje novog tipa motora za potrebe Vojske Srbije. "Orao" već realizuje ugovor sa Ministarstvom odbrane Srbije za remont avionskih motora - kazali su u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS i dodali da je proširenje saradnje sa Srbijom značajno sa stanovišta upošljavanja proizvodnih kapaciteta namjenske industrije RS.

U "Kosmosu" ističu da su ušli u završnu fazu pregovora sa Ministarstvom odbrane Srbije i da očekuju da oni uskoro budu okončani potpisivanjem ugovora o generalnom remontu vojnih sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana