Druženje sa vršnjacima pamtiće zauvijek

C. M.
Druženje sa vršnjacima pamtiće zauvijek

Banjaluka - Oko 400 djece sa Kosova i Metohije, nakon sedmodnevnog boravka u opštinama i gradovima Republike Srpske, juče je otputovalo svojim kućama.

Dolazak mališana organizovao je Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije iz Banjaluke, a predsjednik Odbora Milorad Arlov istakao je da su se djeca kroz ovu akciju sprijateljila.

- Ovaj projekat približiće isti narod i njihovu djecu, a najveći uspjeh će biti kada djeca iz RS odu na Kosovo u posjetu - kazao je Arlov.

Aleksa Simić iz Osnovne škole "Branko Radičević" sa Kosmeta kazao je da je proveo predivne dane u gradu na Vrbasu i da su ga oduševile prirodne ljepote.

- Najviše mi se svidjela tvrđava Kastel, boravio sam u porodici koja ima sina i odlično smo se družili - rekao je Aleksa.

Iz iste škole došla je i Isidora Jovanović, koja uzbuđeno kaže da će boravak kod banjalučke porodice i druženje sa vršnjacima pamtiti zauvijek.

Slavojka Kudrak iz Laktaša ističe da joj je rastanak sa gošćama teško pao, te da bi ponovo voljela da ugosti djevojčice. Ispraćaju mališana u Banjaluci prisustvovale su porodice domaćini, njihovi vršnjaci, nastavnici osnovnih škola iz Banjaluke i sa Kosova, te konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana