Banjalučki Univerzitet na Glasovom Sajmu knjige predstavio se bogatom ponudom

Milijana Latinović
Banjalučki Univerzitet na Glasovom Sajmu knjige predstavio se bogatom ponudom

Banjaluka - Udžbenici, monografije, zbornici radova i naučni časopisi dio su izdavačke djelatnosti kojom se čitalačkoj publici na 21. međunarodnom sajmu knjige u organizaciji "Glasa Srpske" predstavio Univerzitet u Banjaluci.

Učestvujući treću godinu zaredom kao samostalni izlagač, Univerzitet se na ovoj književnoj smotri predstavio sa 217 različitih publikacija.

- Iz godine u godinu primjetno je povećano interesovanje posjetilaca sajma, kao i kupaca, za izdanja našeg univerziteta. Tome je doprinijela i sve bogatija ponuda izloženih publikacija koja je rezultat pojačane izdavačke djelatnosti na Univerzitetu i poklanjanja veće pažnje izdavaštvu. To je omogućeno donošenjem akata iz ove oblasti, ali i povećanjem izdvajanja za izdavačku djelatnost - istakao je stručni saradnik Univerziteta za izdavačku djelatnost Dušan Vrućinić.

Dodaje da se na univerzitetskom štandu mogu pronaći publikacije iz raznih naučnih oblasti počevši od prirodnih nauka, inženjerstva i tehnologije, preko medicine i poljoprivrede, do izdanja iz oblasti društvenih i humanističkih nauka. Riječ je uglavnom o izdanjima novijeg datuma. 

- Posjećenost, ali i prodaja na univerzitetskom štandu na sajmu je iznad svih očekivanja, a posjetioci najviše traže stručnu literaturu - istakao je Vrućinić.

Međunarodni sajam knjige otvoren je u banjalučkoj dvorani "Borik" 13. septembra, a ova smotra knjige koju tradicionalno organizuje "Glas Srpske" trajaće do 19. septembra. Ljubitelji pisane riječi imaju priliku da posjete štandove brojnih izlagača i uz sajamske popuste obogate svoju kućnu biblioteku.

Monografija

Na sajmu je promovisana i monografija "40 godina Univerziteta u Banjaluci" koja je prvi put predstavljena javnosti na prošlogodišnjem jubilarnom, 60. sajmu knjiga u Beogradu. Pažnju posjetilaca privukla je i video-projekcija istoimenog filma u kojem je predstavljen razvojni put Univerziteta i rezultati ostvareni na nastavnom, naučnom i istraživačkom planu tokom protekle četiri decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana