Панчићева регата на језеру Перућац окупила око 500 учесника

Срна
Панчићева регата на језеру Перућац окупила око 500 учесника

Сребреница - На акумулационом језеру Перућац на Дрини у сребреничкој општини данас је одржана традиционална регата у којој је учествовало око 500 љубитеља пловидбе из Републике Српске, Србије, ФБиХ, али и неколико европских земаља и Аустралије.

Пловидба је организована на два брода и више десетина чамаца.

Киша која је падала током регате није омела учеснике да уживају у љепоти ријеке Дрине и њеног кањона.

Пловидба се обавила од излетишта Оштрика до неколико километара удаљеног Клотјевца гдје је организован кратки одмор, а онда се пловидба наставила до полазишта Оштрика гдје је организовано такмичење у пливању, скоковима у језеро, повлачење конопца и заједнички ручак за све учеснике ове манифестације.

"Ово је јединствен доживљај. Први пут учествујемо и о овоме ћемо причати пријатељима у Аустралији гдје живимо и сигурно ћемо поново доћи са неким од пријатеља из те далеке земље", кажу брачни пар Хана и Салих Алић.

Андрија Величковић из Ужица каже да као риболовац често борави на Перућачком језеру, али да не пропушта уживање у пловидби приликом одржавања ове регате коју је оцијенио изузетно успјешном.

Организатор ове манифестације је Туристичка организација Сребренице, а бригу о безбједности водили су припадници Граничне полиције БиХ, те медицинске и спасилачке екипе из Сребренице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана