U “Svislajon Takovo” počela montaža nove proizvodne linije

Agencije
U “Svislajon Takovo” počela montaža nove proizvodne linije

Trebinje - U Prehrambenoj industriji “Svislajon Takovo” u Trebinju počela je montaža nove proizvodne linije, na kojoj će biti zaposleno 45 radnika, prenose agencije.

Zbog ulaska Hrvatske u EU i drugačijih carinskih propisa, pogon za proizvodnju biskvita iz fabrike u Sisku preseliće u Trebinje, a oprema je već stigla.

- Ukoliko sve bude teklo prema planu, prve biskivite iz našeg pogona očekujemo u septembru - rekla je direktor trebinjske Prehrambene industije “Svislajon Takovo” Vesna Vujović.

Ona je istakla da je tri godine od osnivanja prehrambena industrija u Trebinju izrasla u ozbiljnog proizvođača konditorskih proizvoda, koji je asortiman proizvoda, sa početnih desetak, proširio na 50 vrsta artikala.

- Obim proizvodnje konstatno je rastao i sada dostiže 800 tona mjesečno, a slatkiši iz Trebinja dospijavaju na tržišta zemalja Cefte, Eu, Amerike i Australije. Broj zaposlenih je sa 70, koliko ih bilo kada je fabrika otvorena, došao do 200 radnika - navela je Vujovićeva.

Ona kaže da je politika zapošljavanja da se shodno rastu proizvodnje, prekvalifikacijom, u prehrambenoj industriji angažuju radnici Industrije alata, čime se rasterećuje metalski dio proizvodnje koncerna “Svislajon”.

- Većinski vlasnik Rodoljub Drašković pokazuje veliki interes za nove razvojne projekte, pa i ubuduće očekujemo investicije u prehrambenu industriju Trebinju - rekla je Vujovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Cijena nafte u porastu
Cijena nafte u porastu
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana