Nikola Tesla i Er Srbija sve jači

Tanjug
Nikola Tesla i Er Srbija sve jači

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je juče renovirani terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i najavio da će do septembra 2016. godine biti uložen 21 miliona evra iz sredstava aerodroma za rekonstrukciju i poboljšanje kapaciteta.

Renovirani terminal pušten je u rad 23. juna i na taj način beogradski aerodrom je započeo snažan investicioni ciklus u planiranoj vrijednosti većoj od 20 miliona evra u narednih 12 mjeseci u kojem će biti izgrađen i terminal 2. Kapacitet "Nikole Tesle" time će do kraja 2016. biti povećan za oko 40 odsto.

Vučić je rekao da su i aerodrom i nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" profitabilni i da će biti spremni za direktne letove za SAD u narednih nekoliko mjeseci. On je rekao da je vlada veoma zadovoljna njihovim rezultatima navodeći da je aerodrom 1. avgusta oborio rekord, a "Er Srbija" u trećoj nedelji jula imala najbolju sedmicu uz popunjenost kabina od 93 odsto.

- Za Njujork će verovatno leteti avion A330 koji će biti kupljen na lizing i mjesečno će koštati 500.000 dolara - rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Cijena nafte u porastu
Cijena nafte u porastu
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana