Uz pješački prelaz i svijetleći znak u naselju Ada

D. S.
Uz pješački prelaz i svijetleći znak u naselju Ada

Banjaluka - Na radost mještana naselja Ada, uskoro bi mogla početi izrada pješačkog prelaza na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac kod spoja sa ulicom Vida Nježića.

Potvrdili su ovo za "Glas Srpske" u preduzeću "Putevi Republike Srpske", koje je nedavno preduzeću "Niskogradnja" izdalo nalog za realizaciju ovog prelaza, a radovi bi trebalo da počnu najkasnije za 40 dana.

- U sklopu toga, poslije takozvane Marijine krivine, na postojećem pješačkom prelazu biće postavljen i sigurnosni sistem za pješački prelaz: plavi znak na kojem je nacrtan bijeli pješak, a koji u mraku svijetli i trepti - rekla je portparol ovog preduzeća Natalija Kostrešević.

Dodala je da će se ovi radovi izvoditi u okviru redovnog održavanja putne mreže magistralnih i regionalnih puteva Republike Srpske s ciljem što bezbjednijeg odvijanja saobraćaja i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković zadovoljan je što će konačno, poslije nekoliko godina vapaja mještana, nadležni uraditi sigurnosni pješački prelaz.

- Riječ je o veoma o veoma frekventnom putnu. Djeca i stariji mještani iz te ulice moraju da pretrčavaju na drugu stranu kako bi čekali autobus. Upravo na ovom mjestu prošle godine je automobil udario jednog dječaka - rekao je Pejaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana