Уз пјешачки прелаз и свијетлећи знак у насељу Ада

Д. С.
Уз пјешачки прелаз и свијетлећи знак у насељу Ада

Бањалука - На радост мјештана насеља Ада, ускоро би могла почети израда пјешачког прелаза на магистралном путу Бањалука - Челинац код споја са улицом Вида Њежића.

Потврдили су ово за "Глас Српске" у предузећу "Путеви Републике Српске", које је недавно предузећу "Нискоградња" издало налог за реализацију овог прелаза, а радови би требало да почну најкасније за 40 дана.

- У склопу тога, послије такозване Маријине кривине, на постојећем пјешачком прелазу биће постављен и сигурносни систем за пјешачки прелаз: плави знак на којем је нацртан бијели пјешак, а који у мраку свијетли и трепти - рекла је портпарол овог предузећа Наталија Кострешевић.

Додала је да ће се ови радови изводити у оквиру редовног одржавања путне мреже магистралних и регионалних путева Републике Српске с циљем што безбједнијег одвијања саобраћаја и безбједности свих учесника у саобраћају.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић задовољан је што ће коначно, послије неколико година вапаја мјештана, надлежни урадити сигурносни пјешачки прелаз.

- Ријеч је о веома о веома фреквентном путну. Дјеца и старији мјештани из те улице морају да претрчавају на другу страну како би чекали аутобус. Управо на овом мјесту прошле године је аутомобил ударио једног дјечака - рекао је Пејаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана