Upravljanje Kastelom donosi nove namete

V. P.
Upravljanje Kastelom donosi nove namete

Banjaluka - Gradske vlasti će morati iz budžeta grada obezbijediti dodatni novac za Kulturni centar Banski dvor, ukoliko odbornici na Skupštini grada 3. marta daju zeleno svjetlo odluci kojom se ovoj ustanovi daje na upravljanje rekonstruisani dio tvrđave Kastel.

Potvrdila je to načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubinka Dragojević na jučerašnjem zasjedanju skupštinske Komisije za pravna pitanja.

- Novac će biti potreban za održavanje Kamene kuće i bedema te za angažovanje stručnog osoblja za rad u kulturnim dobrima, čuvara i pomoćnog osoblja - rekla je Dragojevićeva, ali nije mogla precizirati o kojoj je sumi riječ.

Predsjednik ove komisije Boran Bosančić smatra da upravljanje renoviranim dijelovima Kastela ne bi trebalo dati Banskom dvoru već Turističkoj organizaciji grada.

- U Banskom dvoru do sada nisu pokazali da znaju dobro raditi svoj posao i nemam povjerenja da će to znati u budućnosti. Novo zapošljavanje radnika predstavlja dodatni namet za budžet grada. Ne znam kako će biti moguće obezbijediti taj novac - kazao je Bosančić.

Član komisije Zoran Talić je rekao da je ovu odluku trebalo donijeti ranije, da bi utvrdili način finansiranja.

- U ovom trenutku ne znamo koliko će nam novca trebati i iz kojih izvora će biti obezbijeđen, s obzirom na stanje u budžetu - naveo je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana