Udruženje Duga u službi humanosti i žena već četvrt vijeka

N. B.
Udruženje Duga u službi humanosti i žena već četvrt vijeka

Banjaluka - Humanitarno udruženje žena "Duga", koje se bavi organizovanjem humanitarnih akcija, etno-radionicama i kursevima, ove godine proslaviće 25 godina postojanja i rada.

Prva u nizu aktivnosti, kojom će početi obilježavanje jubileja, biće prezentacija knjige "Prva dama Amerike" autorke i članice ove organizacije Daše Gajić. Prezentacija će biti održana u utorak, 7. marta, u etno-galeriji ove organizacije.

- "Duga" pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, prvenstveno ugroženim ženama. U proteklom ratu smo im pomagali da ublaže ratne traume i težak život, a danas kroz kreativni rad i učenje im pomažemo da se duhovno i ekonomski osnaže. Organizujemo i druženja i književne večeri - istakla je predsjednica udruženja Galina Marjanović.

Kroz "Dugine" programe u 2016. godini prošlo je 120 korisnica.

- Našu etno-galeriju lani je posjetilo oko 6.000 turista i građana. Gostovali smo na raznim revijama, izložbama i sajmovima i na taj način promovisali grad - rekla je Marjanovićeva.

Dodaju da je većina aktivnosti ostvarena kroz volonterski rad.

- Imamo 51 članicu i saradnicu, koje su u protekloj godini u udruženju ostvarile 8.853 sata dobrovoljnog rada. Bez njih ne bismo mogli funkcionisati - kazala je Marjanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana