Удружење Дуга у служби хуманости и жена већ четврт вијека

Н. Б.
Удружење Дуга у служби хуманости и жена већ четврт вијека

Бањалука - Хуманитарно удружење жена "Дуга", које се бави организовањем хуманитарних акција, етно-радионицама и курсевима, ове године прославиће 25 година постојања и рада.

Прва у низу активности, којом ће почети обиљежавање јубилеја, биће презентација књиге "Прва дама Америке" ауторке и чланице ове организације Даше Гајић. Презентација ће бити одржана у уторак, 7. марта, у етно-галерији ове организације.

- "Дуга" помаже онима којима је помоћ најпотребнија, првенствено угроженим женама. У протеклом рату смо им помагали да ублаже ратне трауме и тежак живот, а данас кроз креативни рад и учење им помажемо да се духовно и економски оснаже. Организујемо и дружења и књижевне вечери - истакла је предсједница удружења Галина Марјановић.

Кроз "Дугине" програме у 2016. години прошло је 120 корисница.

- Нашу етно-галерију лани је посјетило око 6.000 туриста и грађана. Гостовали смо на разним ревијама, изложбама и сајмовима и на тај начин промовисали град - рекла је Марјановићева.

Додају да је већина активности остварена кроз волонтерски рад.

- Имамо 51 чланицу и сарадницу, које су у протеклој години у удружењу оствариле 8.853 сата добровољног рада. Без њих не бисмо могли функционисати - казала је Марјановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана