U obnovu škole Jovan Cvijić uložili 70.000 KM

G.S.
U obnovu škole Jovan Cvijić uložili 70.000 KM

Banjaluka - Ženski rotari klub "Banjaluka Glorija" donirao je 70.000 KM Osnovnoj školi "Jovan Cvijić" u naselju Kočićev vijenac. Tim sredstvima renovirao je 12 toaleta.

Predsjednik Rotari kluba Brankica Milojević rekla je da su pola novca dobili od Rotari fondacije iz SAD, a pola od partnerskih rotari klubova iz Austrije, ali i nekih domaćih institucija i pojedinaca.

- Novac za ovaj projekat skupljali smo godinu, ali sada je sve renovirano. Novi su podovi, pločice, stolarija, sanitarni blokovi, umivaonici, NjC šolje, vodokotlići, pisoari i prateća instalacija. Ovaj projekat sanacije započeli smo još početkom decembra, a završili taman pred Svetog Savu, što je u jednu ruku i poklon za školsku slavu - rekla je Milojevićeva.

Dodaje da su stari toaleti bili u veoma lošem stanju.

- Škola je izgrađena šezdesetih godina prošlog vijeka i od tada nije bila predmet renoviranja i sanacije. U toaletima je bilo najgore stanje, a čak je i voda curila. Imali smo u vidu i da se škola nalazi u užem centru grada te da je pohađa veliki broj đaka. Smatramo da je red i da imaju odgovarajuće uslove - kazala je Milojevićeva.

Direktor OŠ "Jovan Cvijić" Mila Nikić zahvalila je na vrijednoj donaciji.

- Članice Rotari kluba su prepoznale naše potrebe i zaista smo im zahvalni za ono što su uradile za našu školu - kazala je Nikićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana