У обнову школе Јован Цвијић уложили 70.000 КМ

Г.С.
У обнову школе Јован Цвијић уложили 70.000 КМ

Бањалука - Женски ротари клуб "Бањалука Глорија" донирао је 70.000 КМ Основној школи "Јован Цвијић" у насељу Кочићев вијенац. Тим средствима реновирао је 12 тоалета.

Предсједник Ротари клуба Бранкица Милојевић рекла је да су пола новца добили од Ротари фондације из САД, а пола од партнерских ротари клубова из Аустрије, али и неких домаћих институција и појединаца.

- Новац за овај пројекат скупљали смо годину, али сада је све реновирано. Нови су подови, плочице, столарија, санитарни блокови, умиваоници, ЊЦ шоље, водокотлићи, писоари и пратећа инсталација. Овај пројекат санације започели смо још почетком децембра, а завршили таман пред Светог Саву, што је у једну руку и поклон за школску славу - рекла је Милојевићева.

Додаје да су стари тоалети били у веома лошем стању.

- Школа је изграђена шездесетих година прошлог вијека и од тада није била предмет реновирања и санације. У тоалетима је било најгоре стање, а чак је и вода цурила. Имали смо у виду и да се школа налази у ужем центру града те да је похађа велики број ђака. Сматрамо да је ред и да имају одговарајуће услове - казала је Милојевићева.

Директор ОШ "Јован Цвијић" Мила Никић захвалила је на вриједној донацији.

- Чланице Ротари клуба су препознале наше потребе и заиста смо им захвални за оно што су урадиле за нашу школу - казала је Никићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана