U julu ugasili pet požara u selima

V. P.
U julu ugasili pet požara u selima

Banjaluka - Vatrogasci su od početka mjeseca imali pet intervencija zbog paljenja trave i rastinja i to uglavnom na seoskom području, rekao je komandir smjene Vatrogasne jedinice grada Drago Blagojević.

- U pitanju su slučajevi kod kojih se vatra otela kontroli, pa da ne bi prerasla u šumski požar ili prešla na objekte, ljudi su nas zvali iz predostoržnosti da ugasimo vatru - objasnio je Blagojević.

Naglasio je da u julu nije bilo nijednog šumskog požara.

- U junu smo imali jedan šumski požar i manji broj intervencija zbog paljenja rastinja i trave - rekao je Blagojević.

Komunalna policija je prošlog i od početka ovog mjeseca primila 19 prijava građana zbog paljenja vatre u urbanom dijelu grada, kako na javnim površinama tako i u dvorištima stambeno-poslovnih objekata.

- Izdata su dva prekršajna naloga, a ostali su dobili upozorenje, jer se radilo o manjim količinama trave ili šiblja koje su paljene u okviru domaćinstava. U tim slučajevima je u vrijeme vršenja nadzora naloženo gašenje vatre, što je i učinjeno - rekao je načelnik Odjeljenja komunalne policije Milenko Letić.

Dodao je da su odlukom o komunalnom redu predviđene kazne za paljenje vatre u urbanom dijelu grada i za fizičko lice iznose od 100 do 1.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana