Траже домаћине за ученике из САД

Глас Српске
Траже домаћине за ученике из САД

Бањалука - Амерички савјет за међународно образовање (ACIE) тражи породице на подручју Бањалуке које би угостиле америчке средњошколце у програму размјене ученика за школску 2017/2018. годину.

Ђаци из САД би требало да дођу у августу и да бораве десет мјесеци у Бањалуци гдје би научили језик и упознали се са културом и историјом овог поднебља.

- Потребне су нам максимално четири породице колико би и дјеце дошло, али потребно је да обезбиједимо и двије резервне породице у случају неких непредвиђених околности. То не мора да буде класична вишечлана породица, сасвим одговарајући би били и самохрани родитељи или пензионери - рекла је координатор пројекта "Џес абоарда" Лела Драганић.

Истиче да породице од програма размјене немају новчану зараду.

- Имали смо лоша искуства у претходном периоду јер су се појединци пријављивали само због могуће новчане надокнаде. Замјенски старатељи имаће добити нематеријалне природе - објашњава Драганићева.

Програм размјене подразумијева да и ученици из Бањалуке бораве у САД.

- У октобру прошле године радили смо тестирања, али још није одлучено ко и колико ђака иде. То ће на крају одлучити представници наше организације у Вашингтону. Сигурно је да иде од 10 до 15 дјеце из цијеле БиХ - казала је Драганићева.

Додала је да се заинтересовани могу јавити на и-мејл адресу: [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана