Svečanost u Banskom dvoru u Banjaluci: Uspješna premijera Svetosavskog bala

J. P.
Svečanost u Banskom dvoru u Banjaluci: Uspješna premijera Svetosavskog bala

Banjaluka - Starogradske pjesme, igre i valcer obilježili su prvi Svetosavski bal, koji je u ponedjeljak uveče održan u Banskom dvoru.

Manifestaciju koju je organizovalo Kulturno-umjetničko društvo "Sveti Sava", priređenu u čast prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvjetitelja, otvorio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

- Svetosavski bal je u duhu tradicije srpskog naroda, koju sam rado podržao. On se u Srbiji održava više od 150 godina i drago mi je što se toj tradiciji priključila i Banjaluka - rekao je Čubrilović.

Ljudi iz političkog života Republike Srpske bili su među najbrojnijim zvanicama, a ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević istakao je značaj  Svetog Save u tradiciji srpskog naroda.

- Bitno je da se obilježi dan kada se svi sjetimo velike svjetovne i duhovne ličnosti našeg naroda. Ovaj bal je idealna prilika za to - kazao je Malešević.

Predsjednik Upravnog odbora KUD-a "Sveti Sava" Milenko Dulić naglasio je da je cilj bala bio da obogati svetosavski program i proširi kulturnu ponudu grada.

- Želja i cilj su nam da bal preraste u tradiciju - rekao je Dulić, koji je sa 50 članova ovog društva učestvovao u jednočasovnom kulturno-umjetničkom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana