Свечаност у Банском двору у Бањалуци: Успјешна премијера Светосавског бала

Ј. П.
Свечаност у Банском двору у Бањалуци: Успјешна премијера Светосавског бала

Бањалука - Староградске пјесме, игре и валцер обиљежили су први Светосавски бал, који је у понедјељак увече одржан у Банском двору.

Манифестацију коју је организовало Културно-умјетничко друштво "Свети Сава", приређену у част првог српског архиепископа, светитеља и просвјетитеља, отворио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

- Светосавски бал је у духу традиције српског народа, коју сам радо подржао. Он се у Србији одржава више од 150 година и драго ми је што се тој традицији прикључила и Бањалука - рекао је Чубриловић.

Људи из политичког живота Републике Српске били су међу најбројнијим званицама, а министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић истакао је значај  Светог Саве у традицији српског народа.

- Битно је да се обиљежи дан када се сви сјетимо велике свјетовне и духовне личности нашег народа. Овај бал је идеална прилика за то - казао је Малешевић.

Предсједник Управног одбора КУД-а "Свети Сава" Миленко Дулић нагласио је да је циљ бала био да обогати светосавски програм и прошири културну понуду града.

- Жеља и циљ су нам да бал прерасте у традицију - рекао је Дулић, који је са 50 чланова овог друштва учествовао у једночасовном културно-умјетничком програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана