Stabla padala, a grom zapalio stub

Jasmina Perišić
Stabla padala, a grom zapalio stub

Banjaluka - Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i kišom, koje je u četvrtak pogodilo Banjaluku, izazvalo je rušenje stabala, od kojih su neka padala po saobraćajnicama. Drveće i granje koji su bili rasuti po gradskim ulicama, osim ometanja saobraćaja, nisu ugrozila vozila i pješake.

Komandir Vatrogasne brigade Miroslav Malinić potvrdio je da je vatrogasna brigada intervenisala četiri puta radi uklanjanja obrušenih stabala i granja.

- U ulici Kralja Petra Drugog Karađorđevića u naselju Rosulje intervenisali smo dva puta. Jednom u 17.30, a drugi put u 19.30 časova. Nevrijeme je srušilo jedno stablo, a drugo je bilo zalomljeno i prijetilo je da se obruši i ugrozi prolaznike i vozila. Odsjekli smo ga i uklonili sa trotoara, a kasnije je došla i policija. I stablo na trotoaru kod parka "Mladen Stojanović" nevrijeme je u popodnevnim časovima srušilo na saobraćajnicu, pa smo ga uklonili. Na bulevaru Srpske vojske oko 18 časova uklanjali smo granje sa saobraćajnice - rekao je Malinić.

On je dodao da je nevrijeme izazvalo i udar groma koji je udario u električni stub.

- Udario je grom u električni drveni stub, koji se zapalio nedaleko od  Kola na Manjači. Ugasili smo požar i sreća je da niko nije povrijeđen. Jednu intervenciju smo imali i u Kordunaškoj ulici, kada se dvoje ljudi zaglavilo u liftu usljed nestanka električne energije, takođe tokom nevremena - dodao je Malinić. 

U Gradskoj upravi su rekli da je na uklanjanju granja i posljedica nevremena, pored vatrogasne jedinice, učestvovao i Odsjek za poslove civilne zaštite, kao i ekipe preduzeća "Tamaris".

- Zbog udara groma, ne radi pumpa za vodu na rezervoaru Đurđevac u Stričićima. Dežurne ekipe su radile na  otklanjanju kvara - kazali su u Gradskoj upravi.

Iz preduzeća "Tamaris" su rekli da su radnici ovog preduzeća uklanjali porušeno drveće i da su u pitanju stabla lipe i jablana.

Sadnice

Ekipe preduzeća "Tamaris", koje je zaduženo za održavanje gradskog zelenila, u proteklih desetak dana svako jutro rade na zalijevanju stabala na području grada.

- Zalijevamo mlade sadnice zbog velikih vrućina i nastavićemo sa akcijom sve dok one ne prođu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana