Sportski balon otvara vrata do kraja sedmice

M. V.
Sportski balon otvara vrata do kraja sedmice

Banjaluka - Krovna konstrukcija sportskog balona u Šargovcu trebalo bi da bude sklopljena u srijedu, a to naselje će, nakon dvije godine čekanja, dobiti potpuno renoviran sportski prostor koji će umnogome olakšati izvođenje nastave fizičkog vaspitanja učenika osnovne škole "Đura Jakšić", kao i funkcionisanje sportskih i kulturnih kolektiva.

- Biće namijenjen svim mještanima Šargovca ali i okolnih naselja koji nemaju sportski balon - rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković, naglasivši da danas kreće dio posla, a sve bi trebalo da bude gotovo do kraja sedmice.

Balon je porušen 2016. godine nakon olujnog nevremena, a mještani su sretni što su dio velikog projekta UNDP-a, koji je omogućio obnovu.

- Projekat pokrivanja balon sale, priveden je kraju, ali zbog vremenskih neprilika nije još postavljena krovna konstrukcija. Ipak, samo nekoliko lijepih dana biće dovoljno da sve bude završeno - kazao je Radaković.

On dodaje da će balon biti iskorišćen što rentabilnije i kvalitetnije i da će u njemu trenirati sve selekcije fudbalskog kluba "Budućnost", kulturno-umjetnička društva, kao i učenici osnovne škole.

- Trenutno ne planiramo da iznajmljujemo termine, želimo da kroz kulturu i sport našu djecu sklonimo sa ulica - istakao je Radaković.

Direktor osnovne škole "Đura Jakšić" Darko Tomić naglašava da do sada učenici nisu imali nastavu u prostorijama balona i da ga raduju najave da će sada i đaci ove škole imati pristup balonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana