Спортски балон отвара врата до краја седмице

М. В.
Спортски балон отвара врата до краја седмице

Бањалука - Кровна конструкција спортског балона у Шарговцу требало би да буде склопљена у сриједу, а то насеље ће, након двије године чекања, добити потпуно реновиран спортски простор који ће умногоме олакшати извођење наставе физичког васпитања ученика основне школе "Ђура Јакшић", као и функционисање спортских и културних колектива.

- Биће намијењен свим мјештанима Шарговца али и околних насеља који немају спортски балон - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Шарговац Рајко Радаковић, нагласивши да данас креће дио посла, а све би требало да буде готово до краја седмице.

Балон је порушен 2016. године након олујног невремена, а мјештани су сретни што су дио великог пројекта УНДП-а, који је омогућио обнову.

- Пројекат покривања балон сале, приведен је крају, али због временских неприлика није још постављена кровна конструкција. Ипак, само неколико лијепих дана биће довољно да све буде завршено - казао је Радаковић.

Он додаје да ће балон бити искоришћен што рентабилније и квалитетније и да ће у њему тренирати све селекције фудбалског клуба "Будућност", културно-умјетничка друштва, као и ученици основне школе.

- Тренутно не планирамо да изнајмљујемо термине, желимо да кроз културу и спорт нашу дјецу склонимо са улица - истакао је Радаковић.

Директор основне школе "Ђура Јакшић" Дарко Томић наглашава да до сада ученици нису имали наставу у просторијама балона и да га радују најаве да ће сада и ђаци ове школе имати приступ балону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана