Od građevinskih dozvola 14 miliona KM

Glas Srpske
Od građevinskih dozvola 14 miliona KM

Banjaluka - Odjeljenje za prostorno uređenje u 2015. godini izdalo je 352 građevinske dozvole, što je za 40 odsto više nego godinu ranije. Samim tim, u budžetu grada ostvaren je prihod od 14 miliona KM, odnosno 2,5 miliona više od planiranog.

Do ovog povećanja došlo je zahvaljujući stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja za investitore, kao i pojednostavljenja procedura izdavanja dozvola za građenje. Takođe, u novembru 2014. godine izvršena je reorganizacija ovog odjeljenja, a formirani su Odsjek za legalizaciju i Odsjek za građenje.

Načelnik odjeljenja Sanela Kecman kazala je da su 2014. godine izdali svega 255 dozvola, a lani skoro 100 više.

- Osnovna ideja je bila da isti referent vodi postupak od lokacijskih uslova do izdavanja građevinske dozvole, čime bi investitorima bio olakšan postupak. Takva organizacija posla se pokazala kao uspješna i omogućila je da uradimo više posla - rekla je Kecmanova.

Dodala je da je formiran tim za investicije, koji može obezbijediti efikasnost te kvalitetnu i blagovremenu uslugu investitorima. Pored toga, Odjeljenje za prostorno uređenje je i u drugim segmentima poboljšalo svoj rad pa je broj riješenih predmeta u 2015. znatno veći nego u prethodne dvije godine.

- U drugoj polovini 2015. riješeno je 800 predmeta više nego ranije. Time je ostvaren još jedan cilj, a to je smanjenje broja aktivnih predmeta - zaključila je Kecmanova.

Prema njenim riječima, u 2015. odobrena je gradnja oko 85.000 metara kvadratnih novih stambenih i poslovnih prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana