Од грађевинских дозвола 14 милиона КМ

Глас Српске
Од грађевинских дозвола 14 милиона КМ

Бањалука - Одјељење за просторно уређење у 2015. години издало је 352 грађевинске дозволе, што је за 40 одсто више него годину раније. Самим тим, у буџету града остварен је приход од 14 милиона КМ, односно 2,5 милиона више од планираног.

До овог повећања дошло је захваљујући стварању повољнијег пословног окружења за инвеститоре, као и поједностављења процедура издавања дозвола за грађење. Такође, у новембру 2014. године извршена је реорганизација овог одјељења, а формирани су Одсјек за легализацију и Одсјек за грађење.

Начелник одјељења Санела Кецман казала је да су 2014. године издали свега 255 дозвола, а лани скоро 100 више.

- Основна идеја је била да исти референт води поступак од локацијских услова до издавања грађевинске дозволе, чиме би инвеститорима био олакшан поступак. Таква организација посла се показала као успјешна и омогућила је да урадимо више посла - рекла је Кецманова.

Додала је да је формиран тим за инвестиције, који може обезбиједити ефикасност те квалитетну и благовремену услугу инвеститорима. Поред тога, Одјељење за просторно уређење је и у другим сегментима побољшало свој рад па је број ријешених предмета у 2015. знатно већи него у претходне двије године.

- У другој половини 2015. ријешено је 800 предмета више него раније. Тиме је остварен још један циљ, а то је смањење броја активних предмета - закључила је Кецманова.

Према њеним ријечима, у 2015. одобрена је градња око 85.000 метара квадратних нових стамбених и пословних простора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана