KUD Piskavica održao tradicionalni godišnji koncert

J. P.
KUD Piskavica održao tradicionalni godišnji koncert

Banjaluka - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Piskavica" održalo je na sceni Gradskog pozorišta "Jazavac" tradicionalni godišnji koncert, a za veliki broj prisutnih koji su došli da isprate ovaj događaj unosila se i stolica više.

Koncert, koji je održan u nedjelju uveče, trajao je jedan i po čas, a publika je u dva dijela programa uživala u nastupima dvije pjevačke grupe, izvođačkog ansambla i narodnog orkestra.

- U prvom dijelu programa smo izvodili igre i pjesme iz RS, dok smo u drugom dijelu izvodili igre iz regiona, većinom igre i pjesme iz Srbije - rekao je umjetnički rukovodilac KUD-a "Piskavica" Bojan Raković.

Član KUD-a Maja Šibarević, koja već 13 godina nastupa u ovom društvu, kazala je da se članovi svake godine trude da publici predstave što bolji i raznovrsniji program.

- Publika je na koncertu imala priliku da vidi kako izvodimo igre iz Glamoča, krajiške i vlaške igre, kozaračko kolo, ali i igre iz Pirota i Šumadije. Na njih je najbolje reagovala jer su dinamičnije. Ponosna sam što su iz godine u godinu naši koncerti sve posjećeniji - kazala je Šibarevićeva.

Na koncertu su bili ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević, predstavnici Gradske boračke organizacije, Turističke organizacije grada Banjaluka i nekoliko odbornika gradske Skupštine. KUD "Piskavica" će učestvovati sredinom decembra na Sajmu turizma u Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana