КУД Пискавица одржао традиционални годишњи концерт

Ј. П.
КУД Пискавица одржао традиционални годишњи концерт

Бањалука - Културно-умјетничко друштво (КУД) "Пискавица" одржало је на сцени Градског позоришта "Јазавац" традиционални годишњи концерт, а за велики број присутних који су дошли да испрате овај догађај уносила се и столица више.

Концерт, који је одржан у недјељу увече, трајао је један и по час, а публика је у два дијела програма уживала у наступима двије пјевачке групе, извођачког ансамбла и народног оркестра.

- У првом дијелу програма смо изводили игре и пјесме из РС, док смо у другом дијелу изводили игре из региона, већином игре и пјесме из Србије - рекао је умјетнички руководилац КУД-а "Пискавица" Бојан Раковић.

Члан КУД-а Маја Шибаревић, која већ 13 година наступа у овом друштву, казала је да се чланови сваке године труде да публици представе што бољи и разноврснији програм.

- Публика је на концерту имала прилику да види како изводимо игре из Гламоча, крајишке и влашке игре, козарачко коло, али и игре из Пирота и Шумадије. На њих је најбоље реаговала јер су динамичније. Поносна сам што су из године у годину наши концерти све посјећенији - казала је Шибаревићева.

На концерту су били министар просвјете и културе РС Дане Малешевић, представници Градске борачке организације, Туристичке организације града Бањалука и неколико одборника градске Скупштине. КУД "Пискавица" ће учествовати средином децембра на Сајму туризма у Санкт Петербургу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана