Biće izgrađeno 48 stanova za raseljene

V. P.
Biće izgrađeno 48 stanova za raseljene

Banjaluka - Izgradnja 48 stanova u Kuljanima, odnosno tri stambene zgrade, u vrijednosti od 2,25 miliona KM, trebalo bi da počne na proljeće. Korisnici ovih stanova biće izbjeglice iz Hrvatske i lica koja su raseljena unutar BiH.

Istaknuto je to juče na sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davora Čordaša u Gradskoj upravi.

- Razgovarano je i o 37 kuća koje će biti izgrađene u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, vrijednih oko milion KM, namijenjenih zbrinjavanju interno raseljenih lica i povratnika. Dogovorena je i izgradnja puta u Dragočaju, u kojem živi veći broj povratnika, za koji će Ministarstvo obezbijediti 90.000 KM - navedeno je u saopštenju iz Gradske uprave.

Bilo je riječi i o 60 nepotraživanih stanova Vlade RS i stanova izgrađenih sredstvima donatora, kojima upravlja Ministarstvo. Dogovoreno je da zajedno sa sadašnjim korisnicima stanova donesu odluke o tome da li će stanovi biti otkupljeni ili će preći u vlasništvo grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana