Биће изграђено 48 станова за расељене

В. П.
Биће изграђено 48 станова за расељене

Бањалука - Изградња 48 станова у Куљанима, односно три стамбене зграде, у вриједности од 2,25 милиона КМ, требало би да почне на прољеће. Корисници ових станова биће избјеглице из Хрватске и лица која су расељена унутар БиХ.

Истакнуто је то јуче на састанку градоначелника Игора Радојичића и министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давора Чордаша у Градској управи.

- Разговарано је и о 37 кућа које ће бити изграђене у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, вриједних око милион КМ, намијењених збрињавању интерно расељених лица и повратника. Договорена је и изградња пута у Драгочају, у којем живи већи број повратника, за који ће Министарство обезбиједити 90.000 КМ - наведено је у саопштењу из Градске управе.

Било је ријечи и о 60 непотраживаних станова Владе РС и станова изграђених средствима донатора, којима управља Министарство. Договорено је да заједно са садашњим корисницима станова донесу одлуке о томе да ли ће станови бити откупљени или ће прећи у власништво града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана