Završni radovi u Poslovnoj zoni Ramići

Nevena Bunić
Završni radovi u Poslovnoj zoni Ramići

Banjaluka - Kompletiranje infrastrukture u Poslovnoj zoni Ramići privodi se kraju a juče su počeli radovi u okviru kojih će biti izgrađena saobraćajnica, postavljena LED rasvjeta i uređeno okolno građevinsko zemljište.

Gradonačelnik Igor Radojičić, direktor Američke agencije za međunarodni razvoj USAID u BiH Piter Dafi i predstavnik američke humanitarne i razvojne agencija "Katolička služba pomoći" (CRS) za BiH Mark D’Silva ozvaničili su juče početak završnih radova u industrijskoj zoni.

Ukupna vrijednost projekta je 925.000 KM od čega je grad obezbijedio 415.000, a američki partneri 510.000 maraka. Završetak radova očekuje se početkom novembra ove godine.

- Biće izgrađeno 468 metara saobraćajnice sa kompletnom infrastrukturom, trotoarima i štedljivom rasvjetom. Građevinci će da urede i okolno zemljište, dok napušteni odvodni kanal biće zasut - rekao je Radojičić.

Istakao je da se industrijska zona širi, u okviru koje se stvara više prostora za nove ulagače.

- U cilju ove gradske administracije je produktivno zapošljavanje, a novi kupci, odnosno privrednici u Poslovnoj zoni će to omogućiti - kazao je Radojičić.

Dafi je istakao kako su Ramići jedan od projekata kojim se unapređuje poslovno okruženje.

- Za privlačenje novih investicija potrebno je mnogo truda i rada. Radili smo na dobijanju sertifikata koji pokazuju da je ovaj grad privlačan za ulagače. Nadam se da će se kroz koju godinu ovdje otvoriti više preduzeća - rekao je Dafi.

 D'Silva rekao je da je ponosan što ova organizacija učestvuje u ovom projektu.

- Ovo je velika stvar za grad. Prošlo je 15 godina od kada smo radili na nekom infrastrukturnom projektu u Banjaluci zajedno sa USAID-om. Pomogli smo u razvijanju socijalne strategije grada za povratak raseljenih lica. Mislim da bi bilo najbolje da će ozvaničenje završetka radova biti noću, da bi se najbolje vidjela rasvjeta - predložio je D'Silva.

Licitacija

Grad je raspisao oglas o prodaji elektroradionice i okolnih objekata sa zemljištem u Poslovnoj zoni "Ramići" koja će se obaviti licitacijom 12. septembra u zgradi Gradske uprave.

Na prodaju su i pogon savijanja, garaža, metalno skladište, restoran i objekat komercijalne službe bivše Valjaonice hladnovaljane trake "Unis".

Zainteresovani privrednici za javno nadmetanje se mogu prijaviti do 8. septembra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana