Voda za 330 domaćinstava u Donjim Kolima

Vesna Popović
Voda za 330 domaćinstava u Donjim Kolima

Banjaluka - Gradonačelnik Slobodan Gavranović pustio je juče u funkciju dio vodovodnog sistema "Banjica" na području mjesne zajednice Donja Kola, kojim je omogućeno snabdijevanje vodom za 330 domaćinstava.

Riječ je o projektu vrijednom 350.000 maraka.

- Izgrađeno je 5.600 metara vodovodnog sistema koji je priključen na postojeći sistem i rezervoar koji su rekonstruisani u jedinstven sistem "Banjica". Ovaj sistem omogućava priključak 330 domaćinstava na vodovodnu mrežu, od kojih je 270 već priključeno, a ostali se uvezuju - objasnio je Gavranović.

On je naglasio da je puštanjem u funkciju ovog vodovoda obezbijeđena potpuna higijenska kontrola vode što do sada nije bio slučaj.

- Trenutno se radi na izgradnji kraka vodovodnog sistema za zaselak Baralići na koji bi trebalo biti priključeno 60 domaćinstava. Vrijednost ovih radova je 60.000 maraka - rekao je Gavranović i dodao da je u infrastrukturu u ovoj MZ u prethodnom periodu uloženo 3,5 miliona maraka.

Predsjednik savjeta MZ Donja Kola Milan Đukić je rekao da 12 godina čekaju na vodovodnu mrežu.

- Osamdeset odsto domaćinstava u Donjim Kolima ovim je riješilo pitanje vodosnabdijevanja, a i za preostala domaćinstva ćemo pokušati, u saradnji sa gradskim vlastima, da riješimo ovo pitanje. Ipak u 21 vijeku čovjek ne smije biti bez vode - naglasio je Đukić.

Mještanin Nedeljko Trubajić rekao je da izgradnja ovog vodovoda mnogo znači stanovnicima ove MZ.

- Ljudi su do sada i za piće i za stoku morali dovoziti vodu u cisternama. Sada to neće biti potrebno - naveo je Trubajić.

Gradonačelnik je juče zajedno sa predstavnicima grada i mještanima zapalio svijeće na spomenik palim borcima proteklog rata iz ove mjesne zajednice.

Ambulanta

Gavranović je najavio da bi idući projekat u ovoj MZ trebalo da bude ambulanta, koja bi bila smještena u prostorijama MZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana