Вода за 330 домаћинстава у Доњим Колима

Весна Поповић
Вода за 330 домаћинстава у Доњим Колима

Бањалука - Градоначелник Слободан Гаврановић пустио је јуче у функцију дио водоводног система "Бањица" на подручју мјесне заједнице Доња Кола, којим је омогућено снабдијевање водом за 330 домаћинстава.

Ријеч је о пројекту вриједном 350.000 марака.

- Изграђено је 5.600 метара водоводног система који је прикључен на постојећи систем и резервоар који су реконструисани у јединствен систем "Бањица". Овај систем омогућава прикључак 330 домаћинстава на водоводну мрежу, од којих је 270 већ прикључено, а остали се увезују - објаснио је Гаврановић.

Он је нагласио да је пуштањем у функцију овог водовода обезбијеђена потпуна хигијенска контрола воде што до сада није био случај.

- Тренутно се ради на изградњи крака водоводног система за заселак Баралићи на који би требало бити прикључено 60 домаћинстава. Вриједност ових радова је 60.000 марака - рекао је Гаврановић и додао да је у инфраструктуру у овој МЗ у претходном периоду уложено 3,5 милиона марака.

Предсједник савјета МЗ Доња Кола Милан Ђукић је рекао да 12 година чекају на водоводну мрежу.

- Осамдесет одсто домаћинстава у Доњим Колима овим је ријешило питање водоснабдијевања, а и за преостала домаћинства ћемо покушати, у сарадњи са градским властима, да ријешимо ово питање. Ипак у 21 вијеку човјек не смије бити без воде - нагласио је Ђукић.

Мјештанин Недељко Трубајић рекао је да изградња овог водовода много значи становницима ове МЗ.

- Људи су до сада и за пиће и за стоку морали довозити воду у цистернама. Сада то неће бити потребно - навео је Трубајић.

Градоначелник је јуче заједно са представницима града и мјештанима запалио свијеће на споменик палим борцима протеклог рата из ове мјесне заједнице.

Амбуланта

Гаврановић је најавио да би идући пројекат у овој МЗ требало да буде амбуланта, која би била смјештена у просторијама МЗ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана