Вода стиже до 150 кућа на Мањачи

Рајко Мијић
Вода стиже до 150 кућа на Мањачи

Бањалука - Више од 150 домаћинстава Дујаковића, Локвара и Горњих Лусића на Мањачи добиће воду до краја мјесеца и то након двије године спора са мјештанима Ђуричића у општини Рибник.

Проблем је настао када су се мјештани Ђуричића успротивили приједлогу да на њиховој земљи буду постављене бандере како би била доведена струја до препумпне станице која би водом снабдијевала дио Мањаче.

Међутим, проблем је превазиђен па ће мјештани ових насеља коначно добити воду и, како само кажу, одахнути.

- Бандере и трафо-станица су постављени. Мислим да је већ пуштена струја, идуће седмице би требало да буде пробно тестирање препумпне станице. Надамо се да ће и пуштање водовода бити ускоро - рекао је предсједник Савјета МЗ Стричићи Златко Сладојевић.

Истиче да су одобрењем града мјештани до сада добијали по осам кубика воде коју су остављали у своје бунаре.

- Плаћали су тих осам кубика 24 КМ и сами су је довозили. Изградњом трафо-станице и бандера, које ће струјом снабдијевати пумпе, овај проблем ће бити ријешен, а и умногоме олакшан живот у овим засеоцима - казао је Сладојевић.

Додао је да још постоји проблем у Горњим Лусићима.

- За ово насеље потребно је изградити посебно станицу, што је у току. Тако да се надамо да ће и Горњи Лусићи воду добити до краја мјесеца - рекао је Сладојевић.

Додао је да Стричићи и Регодићи, који су до сада имали проблема са снабдијевањем водом, више немају проблема. Директор Центра за развој и унапређења села Миленко Шарић истиче да се завршни радови на овом инфраструктурном пројекту ближе крају.

- У току је изградња далековода за довод струје на пумпну станицу Вулини, што значи да очекујемо стављање у функцију и тог дијела у току наредне седмице, односно почетак хидрауличких испитивања - рекао је Шарић.

Мјештани су поручили да ће им дан када буду добили воду бити, како су рекли, други рођендан.

Уговор

Сви потрошачи из ових домаћинстава, која буду прикључена на нову водоводну мрежу, биће обавезни да потпишу уговор о коришћењу комуналних услуга са предузећем "Водовод".

- Приликом увођења нових потрошача у матичну евиденцију, законска је обавеза да буде потписан овај уговор - рекли су раније у "Водоводу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана