Уз звуке трубе ученици Електротехничке школе испратили школске дане FOTO

Цвија Мркоњић
Уз звуке трубе ученици Електротехничке школе испратили школске дане FOTO

Бањалука - Матуранти Електротехничке школе "Никола Тесла", видно узбуђени и расположени, уз звуке труба прославили су матурско вече и испратили школске дане.

Дипломци одјевени у свечане хаљине и одијела у сриједу увече традиционално су се окупили на Тргу Крајине и започели прославу. Након шетње кроз Господску улицу забава је настављена у хотелу "Босна".

Према ријечима већине матураната, припреме за матурско вече нису трајале дуго, а у томе су имали помоћ чланова породице и пријатеља.

Аниса Торкановић каже да јој је растанак са другарима након толико година пао тешко.

- Киша нам није покварила атмосферу и сви смо расположени дочекали матурско вече. Надамо се да ћемо наше дружење наставити након завршетка средње школе и да су то другарства која ће трајати дуго - казала је Аниса.

Татјана Милинковић је рекла да су због завршетка средње школе осјећања помијешана.

- Истовремено се јављају срећа и туга. Жао ми је што се завршава веома лијеп дио живота. Што се тиче припрема за матурско вече, трајале су веома кратко - рекла је Татјана.

Дипломац Милан Михајловић казао је да је имао трему прије него што је стигао на Трг Крајине, али да је она прошла када су се сви другари окупили на једном мјесту.

- Биле су то лијепе четири године, а све што је лијепо кратко траје. Живот иде даље, након матуре слиједе припреме за упис на факултет - рекао је Милан.

Присутни родитељи су истакли да су истовремено поносни на матуранте и тужни што дјеца тако брзо расту и плове у свијет одраслих.

- Вријеме брзо лети, али драго ми је што видим све те младе људе насмијане и добро расположене како се забављају са другарима - рекла је мајка једног од матураната.

Професор

- Дружили смо се четири године, међусобно смо се упознали и могу само да им пожелим све најљепше на њиховом будућем путу - рекла је професор српског језика у Електротехничкој школи Љубица Чанковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана